In de omgeving

Over de omgeving

Het vakantiehuis bevindt zich midden in het centrum van het dorp Ommen. Ommen heeft een gezellig centrum met meerdere restaurants en terrassen, een openlucht en een overdekt zwembad. Dichtbij bevindt zich een kleinere speeltuin (met ligschommel) en daarnaast zijn er verschillende grote speeltuinen en enkele overdekt speelparadijzen.

’s Zomers worden er veel activiteiten in het centrum georganiseerd. Het Vechtdal kenmerkt zich door een groene omgeving, met veel water, bossen en prachtige fietsroutes. De natuur is ook goed toegankelijk voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. Indien je de site rolstoelroute.nl bezoekt, zie je verschillende rolstoeltoegankelijke paden door het Vechtdal. Prettig voor de natuurliefhebber! Er ligt een route boekje in het vakantiehuis.
Waar je Ommen ook uitrijdt, je staat zo midden in de natuur. Kijk voor meer info ook eens op de site vechtdaloverijssel.nl!

Een fijne plek, een klein eindje verderop in Hardenberg, is Landhoeve Zwieseborg, met een landelijk terras, speeltoestellen en een (rolstoelvriendelijke) uitkijktoren. In Hardenberg bevindt zich ook Natuuractiviteiten centrum de Koppel. Als je zin hebt in een wat grotere stad, is Hanzestad Zwolle een halfuurtje rijden. Het heeft een prachtige historische binnenstad en op het gebied van cultuur is er veel te beleven. Bezoek zeker de prachtige kerk die omgetoverd is tot een boekenwinkel.

Na reservering sturen we je graag een kopie van het Vechtdal magazine, zodat je je vast kan voorbereiden op tal van leuke uitstapjes!

10
46
Img 1179

Persoonlijke tips van Cato en Moos 🙂

Boek een jacuzzi bij je verblijf! (via.....)

De lekkerste koekjes kun je bakken als je bij de leukste taartenshop de biscuitmix koopt

De trein tussen Ommen en Zwolle is rolstoeltoegankelijk en in Zwolle is een grote bioscoop (en veel te shoppen :))

Via van Raam (https://www.vanraam.com/nl-nl/over-van-raam/verhuur) kan je elektrische rolstoel fietsen en duo fietsen huren. Niet naast de deur, maar wellicht zeer de moeite waard, aangezien het prachtig fietsen is door het Vechtdal! Een duofiets is vlakbij te huur

Bezoek het hertenkamp vlakbij ons huis en eet op de terugweg een ijsje bij Ekkelenkamp (tevens rolstoel toilet aanwezig)

Wandel het rolstoelpad

Ga lekker zwemmen in zwembad de Carrousel, hier is tevens een verwarmd zwembad (32 graden), rolstoel toilet en douche brancard. Er is ook een buiten zwembad in de zomer (wel met erg fris water...)

Huur bij lekker weer de rolstoelvaarboot via Camping de koeksebelt en ga lekker varen

Bij warm weer: ga naar Dalfsen en zoek de fonteinen waar je met je rolstoel doorheen kan rijden! (grenst aan Theater&Grand Café de Stoomfabriek)

Doe de puzzelspeurtocht door Ommen! Deze hebben wij voor je uitgezet